• Antibiotikum kúra fogamzásgátló szedése közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz, miszerint egy hónapja szedem a Cypromix nevű fogamzásgátlót, amelyet a nőgyógyászom az évek óta fennálló bőrproblémáimra írt fel, valamint párkapcsolatban élek, szexuálisan aktív vagyok, így ez is orvoslásra került. A tablettákat rendszeresen szedtem minden nap, ugyan abban az időpontban, semmiféle mellékhatást nem észleltem és a menstruációm is normálisan alakult. Viszont pontosan egy hete lebetegedtem és homloküreg gyulladásom lett, amire a háziorvosom Fromilid Uno 500 mg retard filmtablettát írt fel nekem. A hét napos kúrám holnap fog véget érni, és ezzel kapcsolatban szerettem volna megkérdezni, hogy az antibiotikum még mennyi ideig fejtheti ki hatását a szervezetemben, pontosabban mennyi ideig lehet hatással a fogamzásgátló hatására. Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy erre figyelni kell fokozottan, a nőgyógyászom is figyelmeztetett rá, valamint édesanyám is, és erre én is mindig odafigyeltem, de nem nagyon bízok a fórumokon olvasott és másoktól hallott információkban. Egyszer azt olvasom, hogy egy hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni, más kevesebb vagy több időt ír, így szerintem érthető, hogy eléggé bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Elnézést a hosszú levélért, remélem minden fontosabb dolgot leírtam. Előre is köszönöm segítségét és válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A Fromilidre kevéssé jellemző, hogy gyengíti a tabletta hatását, de a biztonság kedvéért az együttszedés alatt és még 7 napig óvszeres kiegészítő védelem szükséges.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 18., 21:17; Megválaszolva: 2012. február 20., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: