• Puffadás fogamzásgátlótól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A problémám talán elenyésző is lehet, de számomra igen nagy gondot okoz. Pár hónapja ugyanis hihetetlenül puffadok. A hasam már-már akkora néha, mint egy kisebb labda. (legalábbis én úgy érzem.) Mindig is vékony voltam, úgyhogy a hasam mérete igen feltűnő ezáltal. Régebben sohasem volt még csak hasonló gondom sem. Nem eszem össze mindent, sőt sokat sem. Megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, bár mozogni szinte semmit. (de ezelőtt sem tettem, mégsem volt semmi bajom.) Kb. fél éve használom a NuvaRinget, és ott nagyon ritka mellékhatásként szerepel ugyan a haspuffadás. A probléma csak az, hogy semmi más fogamzásgátlót nem szedhetek, a dokim csak ezt javasolta. Viszont már-már ott tartok, hogy nem használom tovább, mert nagyon kellemetlen érzés ez a puffadás. (és, látványos is) Ha mégis amellett döntenék, hogy nem használom tovább, akkor mindenképpen várjam meg a következő menstruációt a levételével? Ugyanis pontosan egy hete tettem fel az újat, és nem szívesen kavarnék be a szervezetembe ennél jobban. Doktornő szerint tényleg lehetséges, hogy mindez a NuvaRingtől van? Vagy mit tegyek, mert teljesen tanácstalannak érzem magam.:( Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Viki

        Dr. Boros Miklós válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Egy hónapig ne használja a NuvaRinget, ha a puffadás nem szűnik meg, akkor belgyógyászati kivizsgálás szükséges.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 14., 16:32; Megválaszolva: 2012. február 15., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: