• Cerazette tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő lenne: elhúzódó, néha erős menstruációval küszködtem jó egy éve. Nőgyógyász fogamzásgátló szedését javasolta. Milligestet szedtem, de nagyon rossz volt tőle a közérzetem, fejfájás, hányinger, pecsételő vérzés stb. 1 hónap után azt mondta az orvos, hogy Cerazettet szedjek. Elolvastam a betegtájékoztatót és a neten több fórumot, ahol azt olvastam, hogy rendszertelen, néha egészen sokáig tartó vérezgetésekkel kell számolni. Azt nem értem, hogyan lesz így ez a gyógyszer megoldás az én problémámra, ami a néha 2 hétig tartó menstruáció volt. Fogamzásgátlóra nem kívánt terhesség megakadályozása céljából nincs szükségem, azt máshogy is el lehet kerülni. Váltsak orvost? Vagy kezdjem el szedni és legyek türelmes, hátha én úgy reagálok, hogy teljesen megszűnik a menstruáció, vagy csak néha lesz pár napig és kevés, mert ilyet is olvastam. Várom válaszukat, amit előre is köszönök!

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        Az életkora miatt is lehetnek peteérés hiányos ciklusok.Ennek a következménye a bővebb vérzés, mert nincs sárgatest hormon. A Milligest háromfázisú készítmény, ezért érdemesebb kombinált egy fázisú készítményt alkalmazni. Cerazette csak sárgatest hormon tartalmaz, ezért lehet szedése alatt rendszertelen vérzés.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 12:08; Megválaszolva: 2012. február 16., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: