• Mensturációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy éve szedek fogamzásgátlót. Az egy év alatt váltanom kellett, mert problémám volt az előző tablettával, de a problámám nem szűnt meg. A levél befejezése előtt 7-9 nappal barnás -pirosas vérzésem kezdődik. Ezzel együtt majdnem két hétig vérzek minden hónapban. Ebben a hónapban is így történt, a vérzésem 8 nappal a levél befejezése előtt kezdődött és a tablettamentes hét nap harmadik napján szűnt meg. Kérdésem, hogy a fenn maradó tablettamentes négy napban mekkora az esélye a teherbe esésnek? Ilyenkor védett vagyok? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        Alacsonyabb hormontartalmú készítmény szedése jobb lenne.Vérzési rendellenesség rendeződése a tabletta szedése mellett lehet néhány hónap is. A védettség kiterjed a tablettamentes napokra is. Ha nem felszívódási zavar okozza a vérezgetést, más gyógyszert nem szed vele azonos időben.Tehát biztosan felszívódik az alkalmazott tabletta.


        Kérdés: 2012. február 11., 21:41; Megválaszolva: 2012. február 13., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: