• Fogamzásgátló mellékhatások

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrég kezdtem el szedni a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, és tudom, hogy gyakran panaszkodnak a gyógyszert szedők mellékhatásokra, mint például fejfájás. Az lenne a kérdésem, hogy az, akinél ez valóban okoz mellékhatást, annak a tabletta elkezdésétől leghamarabb mikor lehet észlelni azokat a mellékhatásokat, amik esetleg továbbra is gondot okozhatnak? Köszönettel!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A hormonális fogamzásgátlókat a világon több százmillió nő szedi több mint 40 éve. A mai modern tabletták mllékhatása elhanyagolhatóan ritka. Egyedül egy véralvadás probléma, az úgynevezett Leyden kór a szigorú ellenjavallat. Ez ritka betedség, női ágonörökített mélyvénás trombózis hajlam. Ha a család felmenő nőtagjainak nem volt ismétlődő mélyvénás trombózisa, gyakorlatilag kizárható. Egyébként egyetlen ez irányú labor vérvétellel kiszűrhető gyanú esetén. A fejfájás ritka a kisdózisú korszerű tablettákkal, ha egyértelműen a szedés kezdetével összefüggő és rendszeres, másik tabletta kipróbálása megoldja. A tabletta szedés negyven év felett dohányzóknál nem javasolt.Ha lehet, aúgy se dohányozzon. Panasznentes, pontos Lyndinette szedést kívánok.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 05., 19:49; Megválaszolva: 2012. február 06., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: