• Ha kihagytam egy héten át a fogamzásgátló szedését?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        23 éves nő vagyok, már több, mint 3 éve szedem a Belara fogamzásgátló tablettát. A múlt hónapban, mikor az első tablettát be kellett volna szednem, nem kaptam vényt, így csupán egy héttel később szedtem be az elsőt. Azóta folyamatosan szedem. Az lenne a kérdésem, hogy most szedjem végig a 21 tablettát vagy egy héttel kevesebb adagot? Illetve, hogy mikortól nyújt újra védelmet? Köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Ejnye! Ejnye! A gyógyszer folyamatossága a védelezés garanciája. Időben kezdett, vagy folytatottszedés garancia. Most egy hét után nem kapva a szokásos tabletta hormont az agyalapi mirigy, kétségbeesetten hirtelen nagy adag serkentő hotmonnal próbálja felébreszteni az eddig nem működö petefászket, hogy termeljen tüszőhormont gyorsan, mert nincs! Ha az jól ébreszthetően reagál, gyorsan, egy hét alatt elindít egy tüszőt érésnek. Egy hét után ismét bezavart az újra indított gyógyszer, igy az érés valamilyen szintem megállt.Ebben a ciklusban a védelem bizonytalan, de teherbeesés nem valószínű. Most már kisebb hiba végigszedni a levelet, és egy hét szünet után a helytelenűl fejlődött méhnyálkahártya vérzéssel eltávozva új menetrend indulhat, most már helyesen. Megjegyzem, hogy folyamatos 3 év szedésnél szeretünk egy hónapnyi szünetet beiktatni, hogy a működésében kiiktatott petefészek legalább egy ciklusra induljon újra. Ha jól reagál, és az első öüálló vérzés nem késik többet, mint néhány nap, egy havi szönet elég, a gyógyszer a vézés első napjától újra szedhető.Ha több nap késés van a szokott ritmushoz, még egy ciklusnyi szünet javasolt! A szünetek vigyázat, fokozottan termékenységet jelentenek!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 02., 21:48; Megválaszolva: 2012. február 04., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: