myoma-Goldlily

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 44 éves, három (már felnőtt) gyermekes családanya vagyok. A fogamzásgátlást eddig méhen belüli eszközzel oldottam meg. Legutóbb Goldlily spirál volt fenn, melyet 7 év után most távolítottak el. 10 éve myomát diagnoztizáltak nálam, mely 2009-ben "hátsó falban 51x53x49 mm-es" volt. 2011. decemberi UH lelet alapján "Uterus hátsó falában cervix corpus határon 33x44mm myomagöb és 15x21 mm myomagöb látható". Sem a spirál, sem a myomák különösebb gondot nem okoztak, menstruációm rendszeresen 24-26 napra érkezett, 5 napig tartott, 2. napon erősebb vérzéssel, fájdalmak és köztes vérzések nélkül. A fentiek ismeretében van-e akadálya annak, hogy a változó kor eléréséig továbbra is maradjak a Goldlily használatánál? Okozhat-e gondot a myomák mérete, száma spirál használatakor? Ön mit javasolna? Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza IUD témában

A spirál használata a myomák kialakulására és növekedésére nincs hatással. A myoma okozhat vérzési rendellenességet, alhasi fájdalmat. A rendellenes vérzés tünet esetén az első szakmai teendő a spirál levétele.

A leírt myomák nagyságát három havonta ellenőrizni tanácsos. A myoma kialakulásában az ösztrogén hormonnak van szerepe, ezért olyan fogamzásgátló amelyik azt tartalmaz az is mérlegelendő.

Kérdés: 2012. február 01., 19:23; Megválaszolva: 2012. február 02., 21:21
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Mirena használata
Erös havi vérzés miatt visszatérö vashiányom van. Az orvosom a Mirena felhelyezését javasolta, ill. mütétet. Milyen mellékhatásai ismertek? Magas...
Mirena kilökődésének oka?
A mirena felhelyezése a bő és darabos vérzés, valamint egy mióma miatt vált szükségessé. A 3. hónapot követően kilökődött egy alvadt vér...
Vérzés spirál felhelyezése után
Két héttel ezelőtt, harmadik alkalommal nőgyógyászom spirált helyezett fel. Szeretném megtudni, hogy normális-e az, hogy azóta pecsételő vérzésem...
Nőgyógyászat: Hurkot szeretnék...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2009-ben 39évesen szültem meg első gyermekemet, császárral.Szülés után 6héttel elkezdtem szedni a fogamzásgátlót...
Több fogamzásgátló beszedése