• elhízás a fogamzásgátlótól

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A problémám a következő: Már nem az első alkalom h meghízok a fogamzásgátlóktól... az első alkalommal 2 hónap alatt 12 kilót szedtem fel, akkor váltottam gyógyszert és annak segítségével lefogytam és most attól híztam el amivel annak idején sikerült leadom a súlyfelesleget.. a mostani alkalommal meg ugyanennyi idő alatt 10 kilót híztam.. szeptemberben abbahagytam a fogamzásgátló szedését a nőgyógyászom javaslatára (hozzáteszem a menstruációm se volt 4 hónapig, azt gyógyszeres kezeléssel idéztük újra elő) de azóta egy kilót sem sikerült leadnom kipróbáltam a fogyókúrát is de az sem segített, gyermek korom óta rendszeresen sportolok heti 3-4 edzésem van és még a mérkőzések is nem fogyasztok több ételt, mint ezelőtt már el vagyok keseredve, hogy nem tudom leadni ezt a súlyfelesleget.. az elhízás előtt 60 kg voltam most már 70 kg... az egész testemen látszik, mintha be lennék teljesen vizesedve.... vérvételen voltam szeptemberben és az tökéletes volt, tehát az, hogy a pajzsmirigyemmel legyen probléma a házi orvosom kizárta... Most januárban elkezdtem szedni egy másik fogamzásgátló tablettát a fogyás reményében...mivel az már egyszer segített... A kérdésem a következő, mit tudok tenni ebben az esetben? Kihez tudok fordulni segítségért? Vagy van valami gyógyszer ami segítene? Vagy le fogyok majd valamikor csak legyek türelmes? Előre is köszönöm...

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        Az tény, hogy a fogamzásgátló tablettában lévő hormonnak vízmegtartó hatása van. Azonban ekkora testsúly növekedés az nem valószínű. Alacsony ösztrogén hormontartalmú készítményt tanácsos szedni. Amit szed attól van alacsonyabb ösztrogén tartalmú készítmény. Mielőtt váltana hormonvizsgálat javasolt, endokrinológus szakrendelésen vizsgálattal.


        Kérdés: 2012. január 31., 16:49; Megválaszolva: 2012. február 01., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: