• Escapelle sűrgősségi fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az én problémám vasárnap kezdődött együtt voltam a barátommal, már több mint 1 éve nem szedek fogamzásgátlót, sex közben, mielőtt a párom elélvezett volna kivette, de éreztem, hogy belém is folyt a spermájából. Ezért jobbnak láttam egy esemény utáni tablettát beszedni, kedden este be is vettem, tehát a 72 órában benne voltam, de még aznap este sexeltünk újra többször is, és akkor viszont már teljesen bennem ment el a párom, ő úgy gondolta, ha már bevettem a gyógyszer akkor az úgy is hat. Én ebben nem vagyok olyan biztos. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer(escapelle) a bevétele utáni sexre is védelmet nyújt még? A vasárnapi együttlétre biztos 84%-ban, a tájékoztató szerint, de a keddire is? Kicsit aggódom! Választát előre is köszönöm! Ramóna

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Ramóna! A tabletta által létrejött változások a szervezetben nyilván a keddi aktus után is fennállnak, de felelőtlenség volt óvszer nélkül szeretkezni, hiszen ön is írja, hogy a tabletta hatása 84%-os. Van esély a nem kívánt terhességre tehát, de remélhetőleg nem következik be, ha késne a menses, csináljon tesztet. Érdemes elgondolkodni egy biztonságos védekezési módszeren.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 13., 19:52; Megválaszolva: 2012. január 16., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: