• terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két menstruációm között barnafolyásos vérzésem volt. Az orvosom kiirt egy fogamzásgátlót, Logestot. Attól egyfolytában véreztem és igy duplán kellett szednem, majd igy el is múlt a vérzés. Az orvos kiirt egy ciklusrendező gyógyszert a Cyclo-Progynovat, amit a fogamzásgátlót követően szedtem két hónapig. Majd egy hónap szünet után megpróbáltam újból a Logestet. A probléma az, hogy most késik a vérzésem már egy hete. A 23ik napomon volt egy kis vérzés, most pedig menzis helyett fehérfolyásom van.Lehetséges hogy terhes vagyok? Hisz nem védekeztünk a párommal a fogamzásgátló szedése alatt. A teszt negativ.Vagy összezavartam a hormonháztartásom? Ha viszont terhes vagyok, szükséges lesz az abortuszra. De abortusz után lehetek újból terhes?

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátlás témában

        Nagy valószínűséggel hormonzavar a vérzés oka, de ki kell zárni vizsgálattal a gyulladás és a terhesség lehetőségét. Az alkalmazott gyógyszerek melletti terhesség kiviselhető, magzatra károsító hatásuk nem ismert. Abortusznak van kockázata, lehet szövődménye, de terhesség lehetséges utána is.


        Kérdés: 2012. január 09., 12:25; Megválaszolva: 2012. január 10., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Kb 2 éve szedem a Noriel nevű fogamzásgátló tablettát. Az utolsó héten az utolsó 2 tablettát véletlenül egy napon vettem be, így a tabletta szedését csütörtökön fejeztem be, péntek helyett. Sajnos a tabletta bevétele...
        Kedves Ágnes! Gracial tablettát szedek, gond nélkül, nagy megelégedéssel hosszú évek óta, a háziorvosom állítja ki a receptet. Néhány hete azonban nem tudom beszerezni a szükséges adagot, mivel a patikusok szerint jelenleg nem érkezik a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hormonmentes fogamzásgátlásra szeretnék váltani, az általam talált két opció kapcsán lennének kérdéseim: - A pesszárium helyi hormonmentes krémmel / kúppal együtt használva mennyire nyújt biztos védelmet? A...