• Yadine fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! A problémám amiért írok, hogy nem vagyok biztos a fogamzásgátlóm hatékonyságában.Hónapokkal ezelőtt menstruációs gondjaim voltak, nagyon rendszertelen lett a vérzésem. Voltam endokrinológusnál és nőgyógyásznál is, de a leletek alapján nem találták meg az okot. A nőgyógyász Yadine tabletta szedését javasolta. Ezt a gyógyszert szedtem korábban is, és nem volt vele soha problémám. Most már 17 napja szedem, és reggelente mindig barnás folyásom van. Okozhatja a problémát, hogy 2-3 naponta beveszek reggelente 1 szűztea kapszulát? A yadinet mindig este, lefekvés előtt veszem be, és nem volt se hasmenés, se hányás a szedés ideje alatt. A másik kérdésem, hogy van-e olyan internetes oldal, ahol fel vannak sorolva azok a gyógyszerek, amiket nem ajánlott szedni fogamzásgátló mellett? Válaszát köszönöm: Ujvári Edina

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátlás témában

        Ha most kezdte szedni ismételten a tablettát akkor mellette észleltek még az első néhány ciklusban előfordulhatnak. Minden olyan készítmény mely befolyásolja a fogamzásgátló felszívódását mellőzendő.Ezért azt szoktuk javasolni, hogy mindig külön kell alkalmazni a fogamzásgátló készítményt és kb.:4 óra múlva lehet mást. Vitaminok, antibiotikumok, fogyasztó tabletták okozhatnak felszívódási problémát.


        Kérdés: 2012. január 08., 12:12; Megválaszolva: 2012. január 09., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Kb 2 éve szedem a Noriel nevű fogamzásgátló tablettát. Az utolsó héten az utolsó 2 tablettát véletlenül egy napon vettem be, így a tabletta szedését csütörtökön fejeztem be, péntek helyett. Sajnos a tabletta bevétele...
        Kedves Ágnes! Gracial tablettát szedek, gond nélkül, nagy megelégedéssel hosszú évek óta, a háziorvosom állítja ki a receptet. Néhány hete azonban nem tudom beszerezni a szükséges adagot, mivel a patikusok szerint jelenleg nem érkezik a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hormonmentes fogamzásgátlásra szeretnék váltani, az általam talált két opció kapcsán lennének kérdéseim: - A pesszárium helyi hormonmentes krémmel / kúppal együtt használva mennyire nyújt biztos védelmet? A...
        Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja szedem a Mistral nevű fogamzásgátló készítményt. Házi orvosom Condrosulf 800 mg-os tablettát írt fel térd ízületi problémák miatt. Két kérdésem lenne: 1.: Csökkenti-e ez a Mistral hatását? (Béres C-, és...
        Március 22.én kihánytam a fogamzásgátlót 3óra telt el közben azóta már rendesen menstruáltam, lehet belőle baj?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció