• Cypromix és Tegretol? Milyen fogamzásgátlót szedjek a bőrömre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 21 éves lány vagyok, több éve mitesszeres, pattanásos a bőröm. Elmentem endokrinológiára, hormonvizsgálatra, ahol a tesztoszteron szintem rendben volt, de az ultrahangom eredménye miatt ("a jobb oldali petefészekben a kéreg alatt számos apró folyadéktartalmú képlet") mégis PCOS-ra gyanakszanak és Cypromix fogamzásgátlót írtak fel a pattanásaimra. Ön szerint ez alapján valóban megállapítható a PCOS? Gyermekkorom óta Tegretolt szedek, de a neurológusom szerint lassan elhagyható a gyógyszer, mivel már 10 éves korom óta nem fordult elő epilepsziás roham (annak ellenére, hogy az EEG-ben még most is szerepel kisebb eltérés). A Cypromix betegtájékoztatójában szerepel, hogy csökkenti az epilepszia elleni gyógyszerek hatásfokát. Azt szeretném kérdezni, hogy minden fogamzásgátló egyformán csökkentheti a Tegretol hatását vagy csak a Cypromix? Ebből a szempontból (Tegretol szedése) milyen fogamzásgátló lenne a legjobb számomra? A Cypromix mellékhatásaitól eléggé félek, nem tudom, hogy mennyire indokolt a szedése az esetemben, mert ezt csak nagyon súlyos hormonzavarban és aknéban szenvedők számára javasolják általában. Nekem egyszerre max. 1-2 pattanás van az arcomon, de több éve el nem múló, nagyon apró faggyúciszták is találhatóak az államon (ezeket is eltüntetheti a fogamzásgátló? ), a hátamon is vannak pattanások, tehát a fokozott faggyútermelődés megállítására kellene valamilyen megoldás, de nem lenne elég valamilyen "enyhébb" fogamzásgátló? Félek, hogy hozzászokik a szervezetem a Cyromixhez és az abbahagyása után (kb. háromnegyed évig szedhetem) újra visszatér a bőrproblémám. Korábban nőgyógyász Dienille fogamzásgátlót akart felírni, de akkor még nem akartam szedni. Ennek a hatóanyaga miben különbözik a Cypromixtől? Ön melyiket tartaná jobbnak számomra, vagy esetleg milyen más fogamzásgátlót javasolna? (Kizárólag a bőrproblémámra szedném). Jövő hét elején kellene hozzáfognom a Cypromixhez, ha elkezdem, ezért nagyon sokat segítene a gyors válasszal.

        Dr. Csősz György válasza a fogamzásgátlás témában

        A fogamzásgátlók álltalában mind jó hatással vannak a bőrre. Ezért mindegy, hogy melyiket szedi. A cypromix ill. a danielle valamivel jobban hat a bőrre de nem lényeges. Ne csinmáljon ügyet két miteszerből. Önnek ilyen a genetikai lehetősége nem tud rajta változtatni, csak elrontja az egyébként ez idáig jól működő hormon rendszerét. Járjon kozmetikushoz. Majd ahogy öregszik meg fog ez változni. Ha ninc egyébként sexuális élete én nem szedném a fogamzásgátlót. A tegretol és a fogamzásgátló viszonyáról csak a neurológus tud véleményt mondanmi, de véleményem szerint nem rontja lényegesen a fogamzásgátlók hatását.


        Kérdés: 2012. január 06., 18:39; Megválaszolva: 2012. január 10., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.