• Miért lehet mindez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr Nőgyógyászati problémával fordulnék Önhöz. Általában a havi menstruációm átlag 30-33. napra jelentkezik, ám elég kiszámíthatatlan, volt már 38. napra és volt 23. napra is. Eddig nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, ám szerintem így 20 évesen már lehet, hogy bekellet volna állnia egy rendszernek. Az utolsó vérzésem 2011.10.20-án jelentkezett. Ma december elseje van és még nem jött meg a menzeszem. A mai nap a 43. hogy nem jelentkezik. Ám november hónap közepén barnás folyást vettem észre ez körülbelül egy hétig hol megfigyelhető volt, hol elmúlt. Aktív nemi életet élek, óvszerrel védekezünk. Van egy ciszta az agyamban, ill. pajzsmirigy problémáim vannak, így még nem igazán ajánlották a fogamzásgátló tabletta használatát. A kérdésem tehát az lenne, hogy vajon miért ilyen rendszertelen a menstruációm, mi lehetett ez a barnás folyás, ill. lehetséges-e hogy terhes lennék? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        A barnás folyás lehet hormonális probléma miatt, illetve ha menses helyett csak barnás folyás van, esetleg utalhat terhességre, ez esetben tesztet kell csinálni, illetve gyulladás is okozhatja. A pajzsmirigy probléma is okozhatja a vérzészavart, a pajzsmirigy funkciót be kell állítani. A fogamzásgátló szedése nem ellenjavallt minden pajzsmirigy betegségben, erre kérdezzen rá a nőgyógyásznál!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 01., 14:32; Megválaszolva: 2011. december 05., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés