• PCO fogamzásgátlás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2011. szeptemberében hajhullás okának ( parietalisan prominensebb ) kivizsgálása kapcsán derült ki, hogy típusosan PCO-s a bal ovariumom. 11 éves korom óta menstruálok, jellemzően rendszeres volt, 17 éves korom óta Yadinet, majd gyakori közti vérzések miatt 20 évesen 2010 szeptemberében Lindinette 75/30-ra váltottam. Ez után 2010 decemberében kezdődött a hajhullás, házi kezelések után sem javult. PCO kezelésére a nőgyógyász Cipromix szedését javasolta, de az androgén szintem nem volt emelkedett a véremben és jellemzően nem áll az egész szervezetem androgén hatás alatt, valamint rengeteg mellékhatásról hallottam, és ami még fontos azt olvastam, hogy cukor anyagcserére is negatív hatással van a Cipromix, valamint a relatív ösztrogén túlsúly a szervezetben növeli a mellrág/ ösztrogén függő daganatok kialakulásának kockázatát. Milligest szedése mellett gondolkozom jelenleg, Lindinettet mindenképpen le szeretném cserélni, hátha közrejátszik a tünetek provokálásában. Ön milyen fogamzásgátlót javasolna? Köszönöm válaszát: egy medikus lány

        Dr. Pétervári László válasza a PCO, fogamzásgátló témában

        A haj hullásának oka gyakrabban valamilyen gyulladásos góc a szervezetben.Ezt kivizsgálni szükséges mindenképpen. PCO szindróma kezelésében egyik lehetséges gyógyszer időlegesen a Cipromix.Nem az adrogén szint kezelése a lényeges,hanem a relativ oestrogen túlsúly csökkentése.Ezen szempont miatt kb.fél évig kell alakalmazni. A Cipromix nem fogamzásgátló szer,hanem antiandrogén hatása miatt alkalmazzák. Viszonylag magas eostrogén tartalmom- fogamzásgátlóhoz viszonyítva-jellemzi.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 16., 15:01; Megválaszolva: 2011. november 20., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés