Hirdetés
      • Milyen gyógyszert használjak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr / Doktornő, a problémám elég összetett, mert van egy hosszan elnyúló és egy akut panaszom is. Lassan második éve folyamatos gyógyszerváltáson esek keresztól, mert a felírt fogamzásgátló tabletták aktív tablettái mellett is menstruálok. Szedtem már Lindynette, Milligest, Jangee 30, yasminelle, Triodena, újra Milligest és most Laurina gyógyszereket. Orvosom a Cilest fogamzásgátlót írta fel, amitől kicsit tartok, mert azt hallottam, hogy nem új és elég magas hormontartalmú gyógyszer; attól tartok, hogy esetleg így jobban hajlamosít hüvelyi fertőzésekre és az elhízásra. Van okom ezek miatt aggódni? Másik akut panaszom, hogy pár nappal ezelőtt latexmentes gumival védekeztünk a párommal (mivel szerettem volna gyógyszerszünetet tartani a gyakori fogamzásgátló problémák miatt és a 'szimpla' óvszerre allergiás voltam) és teljesen kiszáradtam tőle, majd ujjnyi vastagságúra bedagadtak a szemérem ajkaim. Szedtem rá Calcimuscot, jegeltem is,de nem segített. Ezért megijedtem és Pevaryl G-t használtam Candibene krémmel, mert attól tartottam, hogy valamilyen fertőzésem van. Viszont a panaszok ettől sem enyhültek. Sőt nem tudtam több napig dolgozni menni, mert nem tudtam ülni. Ezért a gumizást követő 3 napon felkerestem nőgyógyászom, aki bár megvizsgált, nem túl sok mindent tudott mondani, mert közben megjött a rendes menstruációm. Kaptam egy a patikában kikevert krémet(ez van csak ráírva: szárító, fedő, kenőcs) és jövőhéten vissza kell mennem kontrollra és ultrahangra. A tüneteimen azonban a krém nem enyhít és nagyon aggódom, hogy nem kaptam célirányost kezelést és félek, hogy valami komoly bajom lehet. Kérem ha volna rá módja adjon mihamarabbi választ a gyógyszer váltással és a jelenlegi akut panaszaimmal kapcsolatban. Tisztelettel,

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló, vérzészavar témában

        A fogamzásgátló tabletta szedésekor 3 hónapig jelentkező rendellenes vérzés nem kóros.Hormonműködésnek alkalmazkodni kell a fogamzásgátló tabletta hormontartalmához. Cilest tablettát azért írták fel valószínűleg,hogy a tabletta melletti vérzés rendeződjön.Később lehetséges alacsonyabb hormontartalmú készítményt alkalmazni. Akut panaszáról véleményt mondani szakorvosi vizsgálat nélkül nem lehet.Valószínűleg mechanikai oka van,nem gyulladás okozza. A fent leírt kezelés jónak látszik,és az idővel rendeződik.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 10., 14:01; Megválaszolva: 2011. november 11., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés