• fogamzásgátló és a trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy most egy hónapja kezdtem el szedni a Milligest fogamzásgátlót (először szedek fogamzásgátlót), ma vettem be a 21. szemet, az alábbi problémán kívül semmi mellékhatása nem volt a gyógyszernek.. 22éves vagyok, nem dohányzom - bár a családom igen, a párom is-, vérképem normális volt, súly: 165-8cm/75kg, vérnyomás: 115/63, pulzus: 73, nekem még nem viszeres a lábam, viszont anyukámnak igen, és a nagymamámnak volt trombózisa is. A problémám, hogy 2 hete érzem, hogy fájnak a lábaim, amit nem tudok eldönteni, hogy a munka miatt - mert nagyjából a gyógyszer szedésének kezdetével kezdtem el gyorsétterembe dolgozni-. A fura, hogy múlt héten nem is dolgoztam és akkor is fájt. Plusz vér alá futások vannak rajtam, ami szintén nem meglepő, mert érzékeny bőröm van, előtte is volt olyan, hogy a semmitől jött elő egy kettő. Lehetséges, hogy ezek a trombózis előjelei? Vagy fölöslegesen félek? Kövi hétre kaptam időpontot a nőgyógyásztól, akkor van a gyógyszer mentes hét, akkor fog megjönni, ettől függetlenül menjek el, ha ez annak a tünetei - mivel a legtöbb nőgyógyász nem túl szívélyes, hogyha ilyenkor látogatjuk őket, amit meg is értek, de hogyha csak a lábamat nézi meg, vagy elküld máshova kivizsgálásra, akkor meg feleslegesen mondanám le-? Ha inkább akkor ne menjek, akkor folytathatom a gyógyszer szedését, vagy álljak le? Köszönettel.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! Interneten keresztül vizsgálat nélkül a trombózis lehetőségét sem megerősíteni, sem kizárni nem tudom. Mielőbb keresse fel háziorvosát (nem nőgyógyászát).


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 04., 20:52; Megválaszolva: 2011. november 06., 06:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés