• Gombás fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő / úr! Én már egyszer kérdeztem Önöket a problémám felől és személyesen is voltam bőrgyógyásznál. Segítettek is, de a problémám sajnos gyógyulás után ismét jelentkezik, és a bőrgyógyász, ismét ír gyógyszert és kenőcsöt, aztán ismétlődik megint. Tehát véglegesen nem múlik el, csak kb 1 hétig vagyok tünetmentes! A problémám: A makkomon gombás fertőzés látható (az orvos állapította meg!) a fitymámon hosszirányú bőr szakadások keletkeznek szeretkezés után (ez a magas vércukromtól van, az orvos szerint) Valószínű, hogy a gombás tünet is a vércukromtól van (9-es körül van) még akkor is előjön ha nem szeretkezek, csak úgy spontán. Meggyógyul és utána kiújul... A kérdésem az, hogy mit tegyek vele, hogy végleg megszűnjön? Egy gyógyszeres kezelés amit a bőrgyógyász ír fel kb. 4000Ft. ez sok, nem sajnálnám ha utána meggyógyulok, de sajnos 1-max 2 héten belül ismét gombás leszek, akkor is ha nem szeretkezek!! Mit tegyek? Válaszukat köszönöm! Üdv: Péter

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Péter! A vércukorszint beállítása a probléma kulcsa, ha ez rendeződik, akkor a gombás fertőzés is jobban fog reagálni a gyógyszerre, addig sajnos szélmalom-harc. Diéta, testsúly-optimalizálás, pontos gyógyszerszedés javasolt! Addig Lubex emulzió javasolt zuhanyzáshoz, ez is segíteni fog, és nem drága.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 28., 18:24; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: