• Influenza csecsemőkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! November közepén fog születni kisbabánk. Gyermekorvosunk azt tanácsolta, hogy a baba környezetében mindenki oltassa be magát influenza ellen. Ezzel részemről és szüleim részéről nincs semmi gond. Viszont párom szülei nem hajlandóak beoltatni magukat, mert nagyon ellenzik az oltásokat. Nem tudom, mit tegyek, mert nagyon félek, a babát súlyosan károsítják ezzel, ha behurcolják a vírust, pláne, hogy apósom élettársa forgalmas bevásárlóközpontban pénztáros. Kérdésem, ha én beoltatom magam, a baba is kap a védőanyagból, vagy ugyanúgy elkaphatja a vírust. Milyen következményei lehetnek ennek? Azt nem mondhatom nekik, hogy hónapokig ne jöjjenek hozzánk, mert úgyse fogják betartani. előre is köszönöm válaszát: Tímea.

        WEBBeteg szakértő válasza a influenza témában

        Tisztelt Hölgyem! A terhesek influenza elleni védőoltása elengedhetetlen, emiatt feltétlenül oltassa be magát. Előnyös, ha minden -önnel érintkező - családtag is részesül oltásban, de a legfontosabb védettséget mégis az Ön oltása adja majd a babának is.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. október 16., 19:54; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: