• EBV reaktiválódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2011.03.28. óta 9.14-ig az IgM ELIZA 2, 040 AU/ml-ről 69, 63 AU/ml-re, az IgG ELIZA 198, 9 AU/ml-ről 202, 80 AU/ml-re. a nukleáris ellenanyag IgI 73, 09 AU/ml-ről 88.20 AU/ml-re nőtt. Ezidő alatt 5 alkalommal renelkezem vizsgálati anyaggal, aholis a folyamatos növekedés okául az ujrafertőződést jelölte meg a laboratórium. 2011. 10.04-i vizsgálat szerint az EBV PCR eredményem negativ. Kérem szives válaszát arrra nézve, hogy az ellenanyag növekedést, az ujrafertőződést milyen módon lehetne megakadályozni, továbbá, hogy ez egyben azt jelenti -e, hogy fertőtző vagyok -e embertársaimra nézve. Kérem szives magyarázatát, hogy milyen összefüggésben áll az ellenanyag növekedés, és a vérben nem kimutatható EBV negativ eredmény között.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a EBV témában

        Tisztelt Hölgyem! Az EBV vírus ellenes antitest értékek változása időfüggő. Az IgM értéke 4 hónap után kezd csökkenni, az IgG értéke pedig egészen a 6-8. hónapig növekedik. Minden egy természetes immunválasz a szervezet részéről, emiatt aggodalomra semmi ok. Ha Ön mindemellett tünet-és panaszmentes, nem kell a szerológiai eredményeivel foglalkozni. Ön ez alapján nem fertőz. A PCR eredmény is erre utal.


        Kérdés: 2011. október 14., 08:12; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: