• EBV reaktiválódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.03.28. óta 9.14-ig az IgM ELIZA 2,040 AU/ml-ről 69,63 AU/ml-re, az IgG ELIZA 198,9 AU/ml-ről 202,80 AU/ml-re. a nukleáris ellenanyag IgI 73,09 AU/ml-ről 88.20 AU/ml-re nőtt . Ezidő alatt 5 alkalommal renelkezem vizsgálati anyaggal, aholis a folyamatos növekedés okául az ujrafertőződést jelölte meg a laboratórium. 2011. 10.04-i vizsgálat szerint az EBV PCR eredményem negativ. Kérem szives válaszát arrra nézve, hogy az ellenanyag növekedést , az ujrafertőződést milyen módon lehetne megakadályozni, továbbá, hogy ez egyben azt jelenti -e , hogy fertőtző vagyok -e embertársaimra nézve. Kérem szives magyarázatát, hogy milyen összefüggésben áll az ellenanyag növekedés, és a vérben nem kimutatható EBV negativ eredmény között.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a EBV témában

        Tisztelt Hölgyem! Az EBV vírus ellenes antitest értékek változása időfüggő. Az IgM értéke 4 hónap után kezd csökkenni, az IgG értéke pedig egészen a 6-8. hónapig növekedik. Minden egy természetes immunválasz a szervezet részéről, emiatt aggodalomra semmi ok. Ha Ön mindemellett tünet-és panaszmentes, nem kell a szerológiai eredményeivel foglalkozni. Ön ez alapján nem fertőz. A PCR eredmény is erre utal.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 14., 08:12; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés