• Szepszis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagymamám felfekvéses a fenekénél már kivágták az szépen feltisztult, az oldalán pedig még egy nagyon csúnya tenyérnyi nagyságú azt még nem vágták ki csak hyperdollal kenik. Szombaton este belázasodott 39, 7 azóta 37, 3-37, 7 között van a hőemelkedése algopirynt kap, a háziorvos azt mondta nem szepszis, léguti megfázás, az ápólónő azt mondta szepszis. Most aztán igazán nem tudom erldönteni kinek higgyek. Ha jól emlékszem flumexin(? ) 500mg-os gyógyszert kapott. A szepszisre milyen antibiotikumot kellene szednie? Honnan tudom megállapítani mi baja? Már tegnap óta egy falat ennivalót sem eszik csak a nutridink tápszerét itatom vele és kamillát. Nem kommunikál, pedig még tegnap puszilgatta a kezem. Ez mit jelent? Itt a vég...

        Dr. Boros Miklós válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt általános állapot valóban aggasztó, agyi keringés zavarra utalnak a tünetek. A szepszis diagnózis fizikális vizsgálat során nem állapítható fel. Ennyi információ alapján sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet. Általánosságban elmondható, hogy kezelt decubitus ritkán okoz lázat. A láz okát keresni kell, amennyiben van terápiás következménye. Konzultáljanak a háziorvossal.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 22:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot