• Mitől lehet, mi a betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám 2011.09.15-én elment a házi orvoshoz, mert nem érezte jól magát, írt neki Aktil duo-t 2x1. Fel-le megy a test hőmérséklete, 36-38 közötti, hétvégén (09.17-18-án) 39 is volt. A lázra Algopyrint és Algoflexet vett be. 09.20-án ki kellett hívni hozzá a házi orvost, mert reszketett-rázta a hideg, 35.8 volt a test hőmérséklete, de később 38.9-re ment fel. A házi orvos megvizsgálta, hasát nyomkodta, tüdejét, szívét meghallgatta, szemét is megnézte. A nyelve fehér színű, vér cukor szint: 6.2 volt. Nem sárgult be, nem hányt viszont nem eszik csak nagyon keveset, nem kívánja az ételt. Valamint semmilyen illatot-szagot nem bír, émelyeg ez miatt (pl.: étel szag). Tegnap délután felé (09.20-án) a keze, lába hideg volt és rendszeresen pólót cserélt annyira izzadt. Szintén 09.20-21-én hajnal 3 órakor megint rázta a hideg és a későbbiek folyamán levegőt is nehezen vett, 36, 2 volt a testhőmérséklete, de az izzadás is újból előjött. Az éjszaka további folyamán valamint a mai nap (09.21-én) nem volt semmi ilyesmi jellegű vagy további probléma. Előre is Köszönöm válaszukat!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján számtalan betegség lehetősége felmerül. A láz és a légzési panasz tüdőgyulladásnak is megfelelhet. Mindenesetre jó jel, ha a láz szűnőben van, feltehetőleg az antibiotikum hatására. Amennyiben édesapja panasza nem szűnik, javasolt kivizsgálása, vérkép, mellkas röntgen és ezen eredmények birtokában további vizsgálatok is szóba jöhetnek.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 16:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot