• Láz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Lehet picit buta kérdéssel fordulok önhöz, de a dokinál elfelejtettem megkérdezni.. pár napja lázas vagyok, úgy érzem h a torkom bevan dagadva, és fáj mindenem. Az orvos kiirt antibiotikumot. A kérdésem az lenne, hogy meddig élnek a bacik/virusok tárgyakon? Ugyanis az után lettem hirtelen beteg, hogy használni kezdtem egy olyan fülhallgatót, amit utoljára 2 éve testvérem használt, és egyik pillanatról a másikra meghalt vmilyen virusfertőzés miatt.. mivel ez után tört ki a h1n1 járvány, igy azt gondolom ő volt az első áldozata ennek.. Szal a kérdésem az hogy lehet e az hogy emiatt lettem beteg, illetve lehet e vki pszihésen lázas, mert tudat alatt behaluzom hogy elkaptam a fülhallgatótól.. elnézést ha komolytalan a kérdés de furcsálltam ezt az egybeesést..

        Dr. Veress Dóra válasza a fertőzés, láz témában

        Kedves Kérdező! A kórokozókat mindig valamilyen váladék (nyál, vér, ondó) terjeszti. Ezek útján kerülhetnke tárgyakra, és ott élhetnek valameddig. Az, hogy meddig életképesek, attól függ, hogy milyen kórokozóról van szó. A HIV például nagyon sérülékeny, hamar elpusztul a levegőn. Az Ön esetében a fülhallgatóra valószínűleg nem került váladék, de ha igen, akkor is elpusztult a benne lévő kórokozó már két év alatt. A jelenlegi tünetei szájon át terjedő kórokozóra utalnak, ami megint csak kizárja a fülhallgató bűnösségét. A láz lehet a mostani torokfertőzés következménye, nem kell bebeszélnie magának.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 15:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 01:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: