Hirdetés
      • Lyme kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kislányomról kiderült hogy lyme kóros lett valószínű kullancscsípéstől melyet nem vettünk észre. Többszörös lyme foltunk volt és a labor is igazolta a gyanúnkat. Az első laboreredményünk 4,99 volt beszedtünk 4 üveg zinnat szirupot ezutáni eredményünk a tegnapi napon 3,29 lett. Az lenne a kérdésem mivel a doktorbácsinknak nincs tapasztalata a lyme kórral hogy mi a további teendő csak várni kell és kb egy hónap múlva ismételt labort kérni vagy enni kell még a kislányomnak az antibiotikumot továbbra is. Válaszát előre is köszönöm szépen

        Dr. Lakos András válasza a Lyme-kór témában

        Az ellenanyagok mennyisége csak lassan csökken a sikeres kezelés után. Az elvégzett ELISA vizsgálatok teljességgel alkalmatlanok a betegség gyógyulásának kimutatására. A doktorbácsi olvassa el az Egészségügyi Közlöny ez év márciusi számában (2011;61:1386-1393.) megjelent módszertani útmutatót, és máris több tapasztalata lesz. Internetről könnyen letölthető, nem kell még könyvtárba sem menni. Lakos András doktorbácsi


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 10:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés