• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy elég ostoba,és meggondolatlan dolog miatt fordulok önhöz segítségért.Sajnos a mai nap során egy futókalandban volt részem,egy ismeretlen lánnyal,aki elég gyakran kerül ilyen kapcsolatba,kicsapongó életet él.Igaz nincs semmilyen tünetem,de az lenne a kérdésem,hogy mennyi az esélye annak,hogy bármilyen fertőzést elkaptam,hogyha védekeztünk,és orális szex nem történt,Illetve milyen fertőzések,betegségek kerülhetnek szóba? Hogyha javasolja a szűrővizsgálatot,mennyi idő múlva érdemes elmenni rá hogy biztosan meg lehessen állapítani,hogy nincsen semmi fertőzésem.Ön mit tanácsol?Mit tegyek ebben a helyzetben? Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Bodnár Edina válasza a nemi betegség témában

        Ha óvszerrel védekeztek, akkor minimális eséllyel fertőződhet meg. Ki eséllyel vírusok (HPV, hepatitis, HIV) átjuthatnak az óvszeren, és ha a szeméremdombon volt fertőző bőrtünet, akkor azzal vagy a nemi váladékkal történhet fertőzés. Az aktustól számított 6 hét múlva (ha addig nincs tünet)érdemes csak elmenni szűrővizsgálatra.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 23:06; Megválaszolva: 2011. június 20., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Egyre többször felmerül bennem ez a kérdés főleg mióta ez a barátom pár napja éjszaka hirtelenséggel mindenféle előzmény nélkül meghalt. Mikor óvodások voltunk sajnos láttunk egy filmet amiben hasonló volt, sebes és picit véres is volt a...
        Tisztelt Doktornő! Ajakherpesszel kapcsolatban lenne kérdésem. Két napja két herpeszes rokon is járt nálunk. A kisfiam 6 hónapos, hozzá nem mentek közel, de ugye a lakásban több dolgot is megfogtak, köztük a csapokat is. Az volna a kérdésem,...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. A múlt év novemberében hirtelen kezdődtek hasi panaszaim. A hasam jobb oldalán szúró,nyomó változó intenzitású fájdalmat éreztem. December elejére hirtelen...
        Tisztet Doktornő/Doktor Úr! Ünnepek előtt megbontva maradt egy zacskó mézeskalács a munkahelyemen, amiből ma nekiálltam enni. Rögtön meg is állapítottam, hogy kiszáradt, mivel nem csomagoltuk vissza, és még a falat lenyelése előtt...
        Tisztelt Doktor! Napok óta lázam van, fáj a fejem, homlok és tarkó. Étvágytalan vagyok. Voltam orvosnál. Antibiotikumot írt fel. Olyan, mintha nem hatna.. Ma hidegrázásra ébredtem. Melegben,takaró alatt fázom! Úgy érzem magam, mintha...
        Szep napot kívánok ! Pénteken este disznotor utan a becsomagolt husokat a garázsba hagytuk, elektromos ajtóval zártuk le. Reggel az ajtót kinyitva találtuk,nem tudjuk hogyan nyilt ki, s láttuk, hogy néhány csomagolást valami megrágcsált. Úgy...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 7 napja elkezdett folyni az orrom, belázasodtam, berekedtem. Ez körülbelül 2 nap alatt elmúlt. Viszont 5 napja elkezdtek afták kijönni a számon, nyelvelem, szájpadlásomon, ínyemen. Mindezt láz kísérte. A háziorvos...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Terjedhet e így a HIV-vírus? Kb. másfél hete a munkahelyem egyik mosdójában székletürítésre készültem és véletlenül kissé félreültem és a végbélnyílásom hozzáért a wc ülőkéhez. Székletürítéskor...
        Tisztelt Doktor! Féléve fennalló tuneteim vannak,orvosrol orvosra jarok ,teljesen elvesztem a magyar egeszsegugy rendszereben ,magán utakon próbálok kutakodni de csak kidobott penz eddig. Tobb mint fel evvel ezelott visszatero fulgxulladadsal es...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves férfi vagyok. Édesanyám hepatitis c-ben szenvedett (már meggyógyult), ezért én aggódok hogy nekem is lehet-e ilyen bajom. A háziorvosom szerint amig a májértékeim jók, nem szükséges tesztet csinálni. Eddigi...