• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő!Azt szeretném kérdezni,hogy..Múlt hét hétfőn csináltak egy vérvételt.Nőgyógyágyasz küldött el,mert a hasam rendszeres fájt de viszont nem talált semmit.Bőrgyógyász pedig a lábaimon,erős piros foltok találhatók. Vérképemben három eltérés volt. AST:362(0-200),MCHC:334(270-330),TSH:0,086(0,400-4,500) Szeretném megtudni,mit tegyek! Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a laborértékek témában

        Kedves Kérdező! Az AST érték azt mutatja, hogy a szervezetében valamikor vagy jelenleg is van egy enyhe Streptococcus okozta fertőzés. Ez nem túl komoly, antibiotikummal lehet kezelni. A TSH érték pajzsmirigy problémákra hívja fel a figyelmet, ezt endokrinológián kell tovább vizsgálni. Az MCHC eltérés minimális, ezzel nem kell foglalkozni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 06., 23:28; Megválaszolva: 2011. június 07., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. 33 éves nő vagyok. Szeretném magamnak beadatni a b és c típusú agyhártyayulladás elleni oltást. Kérdésem, hogy ebben a korban hány ismétlés szükséges. Köszönöm
        Tisztelt szakértők! Én nagyon aggódom édesanyámmal kapcsoltaban, már csak ő van nekem és miatta akarok még élni. Ő egy erős, molett, energukus ügyes és okos asszony volt, majd kb 3-4 éve kezdődtek nála az olyan tönetek, hogy folyamatosan...
        Tisztelt Dr. Úr/Asszony! A mai napon kaptam meg a vérvételem eredményét. Egy Lues vizsgálatot kértem gyermekosztályon történő munkaalkalmasság miatt. A lelet negatív, viszont egy 4-5 hetes ablakperiódust írtak. Ez már biztosan azt jelenti...
        Tisztelt Doktornő /Doktor úr! Ma alkonyat után, október 12-én, hazafelé tartva (dél Somogyban lakom) az udvarban majdnem nekem ütközött egy denevér. Kétszer is elröppent mellettem, viszonylag elég közel és alacsonyan. Gondolom ilyenkor a...
        Tisztelt Doktor Úr! 17 hetes terhes vagyok.A kisebbik lányom úgy néz ki elkapta a 3 napos láz vírust.Mennyire kell aggódnom, hogy ha engem is megfertöz baj lesz?Illetve ha beteg leszek mi a teendöm? Köszönettel! Hajni
        Kedves Doktor! Nőgyógyászaton használtam a nyilvános wc-t. A végbél előtt volt napközben egy picit vérző pont aranyér miatt. A mosdóra sosem ülök rá. Azonban wc deszkáról a saját vizeletem a fehérneműmre verődött vissza. Az lenne a...
        Az szeretném kérdezni hogy egészen a mai estig nem láttam a számon semmit sem csak ma este vettem észre hogy herpeszem lett a szám szélén és van egy 13honapos kislányom akit puszilgattam és az érdekelne hogy elkaphatta e a herpeszt vagy vigyem...
        üdvözlöm. hiv + párom van 5 hónapja. védekezünk illetve gyógyszereket szed. eddig 0 vírusszáma volt a vérvételeken. legutolsó júniusban is. ez miatt nem aggódom. kérdésem az, hogy szabad levegőn spermában meddig fertőz esetleg? ha a...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam 4 hetes. Tegnap kijött a herpesz a számon(még csak piros volt,hólyag még nem).Este annyira sírt,hogy megpusziltam az arcát,de annyira ficánkolt, hogy a szájával hozzáért a herpeszhez. Most nagyon aggódom,mert még...
        Tisztelt Doktor Úr! A vérvételem eredménye a következő: -Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív -Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív -Chlamydia pneumoniae IgG/MIF pozitív Tünetem nincsen. Utoljára tavasszal volt egy elhúzódó köhögéses,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés