Himlő

Egy himlőbe szenvedő gyerek anya fertőző lehet akor is ha nem kapta el a betegséget csak kontaktusa volt a gyerekel?

Dr. Rákóczi Éva válasza himlő témában

Tisztelt Uram!

Akinek kontaktusa volt a himlős beteggel, az nem feltétlenül kapja el a betegséget, főleg, ha megelőzően, gyermekkorban átesett a fertőzésen.

Ezenkívül csak a fertőzött beteg fertőz.

Kérdés: 2011. május 18., 17:30; Megválaszolva: 2011. május 19., 16:59
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Bárányhímlő és rózsahímlő...
Tisztelt Dr./Dr.nő! Kisfiam 4 éves az oviban bárányhímlő járvány van, persze Ö is elkapta.ez az 5-dik napja és már nagyon sok a holyagos...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e