• Kezelés staphylococcus aureus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb 3 hónapja van torokproblémám. Egy egyszerű torokkaparással kezdőtött, akkor elmentem orvoshoz, hogy nem legyen belőle nagyobb gond, illetve, hogy a váladék ami van nem akar rendesen felszakadni, Az akkor kapott köptető és köhögéscsillapító semmit sem használt. 3 hét után 39 feletti lázam lett folyt az orrom, fájt a torkom, a torokkaparás mellett ekkor már kaptam antibiotikumot, lázcsillapítót (egyszerre 2 félét is, mert a láz nem akart lemenni) és úgy tűnt vége. viszont 3,5 hét múlva berekedtem, a torokkaparás mellett fájt a nyakam, folyt az orrom és váladékos is volt a torkom. Be is lázasodtam, mely 3 napig tartott. Ünnepek lévén nem mentem orvoshoz, de ezt követően most már gégészetre mentem, ahol leoltást csináltak közben gargalizálót írtak fel és most kihozták, hogy staphylococcus aureus kevés telep van. Kérdésem lenne, hogy ez fertőző-e, amennyiben igen milyen esetben? Lehet-e ettől társaságba menni és ha igen mire kell figyelni? Illetve az étkezésben kell e ezalatt valamit változtatni? A gégész szerint akinél voltam nem fertőző, de más szerint igen és biztos szeretnék benne lenni. Előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Staphylococcus aureus témában

        Kedves Kérdező ! A felsőlégúti fertőzések cseppfertőzéssel terjednek, így a környezetre nézve fertőzőek. Antibiotikum szedése alatt a fertőzés kockázata csökken. Az antibiotikum szedésénél gyakran előfordul a hasmenés, mivel a normál bélflórát is kiirtják. Az antibiotikum szedése mellett ajánlatos élőflórás kefír, joghurt vagy probiotikum fogyasztása. Utóbbi a gyógyszertárban recept nélkül kapható.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 20:38; Megválaszolva: 2011. május 04., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés