Vírus

Tisztelt Doktornő/Úr/ HPV fertőzést diagnosztizáltak nálam pár hete, de nincs tünetem, nincs sehol semmilyen szemölcsöm. A kérdésem a következő: szexuális kapcsolatot létesítettem a volt partneremmel, lehetséges-e, hogy elkapta a fertőzést? Ha igen, hova menjen, hogy kiderüljön, ő is HPV fertőzött-e? Ha nem is volt tünetem, akkor is kell aggódnom, vagy csak ha a rákszűrésem nem P2 hanem magasabb? Ha a esetleg a partneremet megfertőztem ezzel és mondjuk ő is tünetmentes, lehet e később valami baja? Kellene-e neki évente valahova mennie? Hogyan lehet kiírtani a szervezetből? Mi a teendő? Köszönöm a választ.

Dr. Gál Mónika válasza HPV témában

Kedves Kérdező!

A HPV-nek több törzse is létezik. Ezek nem mindegyike okoz nemi úton terjedő vírusos szemölcs-fertőzést. A HPV vírusok mindegyike átadható nemi úton, de fertőzőképességük nem egyforma. Ha nincs tünete, panasza egyikőjüknek sem, nincs partnere esetében teendő. Önnek pedig a rendszeres rákszűrés javasolt természetesen.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 09., 22:56; Megválaszolva: 2011. április 11., 14:25

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

HPV Otthoni kezelése
Hpv szájüregi
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A szájüregi HPV vírus veszélyesebb, mint a méhnyaki? Az interneten nagyon ijesztő, ahogy írnak a szájüregi Hpv...
HPV fertőzés
Üdvözlöm! Kerestem több helyen a választ kérdésemre, de nem találtam sajnos. Szexuális témában lenne szükségem pontos információra. Kiderult...
Hpv kisműtét után szex
Tisztelt Doktor Úr! Nem olyan rég HPV fertőzéssel diagnosztizáltak. A húgy csőből kis műtéttel kimütöttek egy növedéket három napja. Azt...
HPV gyanú
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most...