Ánusz csomók

Tisztelt Doktor! olyan problémám van hogy kb. 2-3 hete felfedeztem az ánuszomnál néhány fehér csomót, mint később megtudtam bőrgyógyászomhoz, ezek? Angeláris? csomók, biztosan nem jól írtam, de tuti tudja, hogy mi is ez, majd fel írt Condyline-t h azzal ecseteljek, de elküldött proctolóiára, hogy megvizsgálják beljebb is van -e a condyline miatt elmúlt a nyílásnál, de a proctológus azt mondta h belül is van. ezt írta a papírra: Anosc: Canalis, analisban körkörösen vérzékeny condylomak lathatók. mi most a teendő? mire számítsak ha visszamegyek a bőrgyógyászhoz? belülről el lehet vmi gyógyszerrel tüntetni? ez milyen vírus? a legrosszabb, h ugye majdnem 1 hónapja nem szexelhetek... köszönöm a választ! minden jót!

Dr. Gál Mónika válasza condyloma témában

Kedves Kérdező!

Az említett condylomák HPV vírus okozta szemölcsök. Nagyon fontos a mihamarabbi eltávolításuk, mivel továbbterjednek. Hetekig hónapokig lappangva újabb szemölcsöket hoznak létre. A végbélben kialakultak eltávolítása sebészi úton kell, hogy történjen, nem bőrgyógyász végzi, ezért a proctológiára tanácsos visszamennie.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 08., 22:52 ;Megválaszolva: 2011. április 10., 21:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Condyloma és rákszűrés
Tisztelt Doktor úr! 2015. október elején a nőgyógyászom Condyloma-t diagnosztizált, és Condyline-t írt fel. Egy kis fehér pötty volt a gát és a...
Így fetőzhet-e a condyloma?
Üdvözlöm! Több mint egy éve kiderült, hogy condylomám van, az akkori páromtól kaphattam el, ő nem tudodd róla, hogy van. Condyline oldattal...
Condyloma gyógyszeres kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Condylomát diagnosztizált 2 hete nálam az orvosom. 1 doboz Isoprinosine tablettát és 2 üveg Condyline oldatot írt fel. Múlt...
Condyloma betegség és lézeres...
Tisztelt Doktor! A baránőmnél diagnosztizáltak condyloma nevezetü betegséget, őt kezelték lézeres mütéttel és semmi mással (bár sztem ennyi...
Condyloma gyógyulási folyamata
Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából 3 éve Hpv3 magas rizikójú (16) vírust találtak nálam, rendszeres ellenőrzést követően a múlt év...