• Hepatitis B hogyan befolyásolja a további életet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A fiamat a véradáson kiszűrték HBcAg-re. Azt szeretném megkérdezni, hogy a további életét hogyan befolyásolhatja ez a betegség. 13-14 évesen állítólag kapott védőoltást is, de akkor hogy lehet hogy mégis elkapta a virust. Nem voltak komolyabb tünetei ami alapján régebben betudtuk volna azonosítani ezt a betegséget. Viszonylag egészségesen él, sportol nem iszik nem dohányzik.Infaktológiára már bejelentkeztünk de sokára kaptunk időpontot. Tudom hogy egész életében hordozó marad,azt is hogy vérrel, és testnedvekkel terjed a virus. Kollégista focicsapatban játszik, tehát elég sok emberrel érintkezik. A párkapcsolatára hogyan hat és a munkahelyére? Meg kell neki válogatnia hol dolgozhat? pl. egészségügy, vendéglátó, hivatásos katona? A közvetlen családban mindenkinek kértem kivizsgálást, de mi van ha mindannyian hepatitisesek vagyunk? Kérem mihamarabb sziveskedjenek válaszolni. Köszönettel Varga Sándorné

        WEBBeteg szakértő válasza a HBV fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Hepatitis B ellen 1999 óta adnak kötelezően védőoltást. Elképzelhető, hogy a fia az oltást megelőzően már hordozó volt. Mivel az oltást fiatal korban adják és kevés az esélye, hogy már fertőzött lehet, rutinszerűen nem történik előtte szűrővizsgálat. Mindenképpen javaslom az infektológiai vagy hepatológiai szakrendelés felkeresését, ahol vérvétellel megállapítható, hogy csak hordozó-e vagy aktiv a fertőzés. Hepatitissel aktívan fertőzött egészségügyben bizonyos munkaköröket nem tölthet be. Párkapcsolatban mindenképpen javasolt a partner hepatitis B elleni védőoltása. A sportolást a vírushordozás nem befolyásolja. A család hepatitis elleni szűrése javasolható.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 06., 08:46; Megválaszolva: 2011. április 07., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés