Visszatérő láz

Tisztelt Doktorno/ur! Kerdesem az lenne, hogy az on velemenye szerint virusfertozes vagy valami sulyosabb dolog all az 5 es fel eves kislanyom lazanak hattereben.Kedden belazasodott, orvoshoz vittem, aki torokgyulladast allapitott meg es Ceclodynt irt fel.Kedd-szerdan egyfolytaban 39-40 fokos laza volt, meg a lazcsillapito sem hatott, egyedul a hutofurdo hozta le a lazat.Csutortokre jobban lett, a laza sem volt olyan magas, azt hittem jobban van, de pentek delben megint felugrott a laza 39-re.Ekkor mar hatott a lazcsillapito, tobbet nem volt lazas egeszen ma (vasarnap) delig, amikor 38, 5-t mertem.Kohog es a hasat fajtatja. A visszatero laz miatt aggodok, Normalis, hogy egyik nap nincs a masik nap pedig felszokik a hoje? Valaszat elore is koszonom!

Dr. Szanyi Andrea válasza fertőzés témában

Kedves Kérdező!

A legvalószínűbb, hogy a kislányának vírusfertőzése van. Sokszor előfordul ilyen esetben a visszatérő láz, de a második hullámban alacsonyabb csúcsértékkel, mint ebben az esetben is. Amennyiben a láz nem múlt el, javaslom vérkép vizsgálatát.

Kérdés: 2011. április 03., 18:25 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 17:34
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Fertőzés kockázata
Tisztelt Doktornő! Vérvételre vártam,dugulás volt az 1 ajtóval a vérvétel előtti WC-ben.Elhárították a dugulást,feltakarítottak.A laboros...
Fertőzés
Férjem néhany napja pénzt adott egy hajléktalannak. Nyilván volt bőrrel és ruhával, való érintkezés. Azóta mindent fertőtlenitek, ami kézmosás...
Fertőzés fodrásznál?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fiam ma fodrásznál volt, és sajnos elfelejtettem említeni a fodrásznak, hogy seb van a fején. Nem kizárt, hogy esetleg...
Milyen betegségben szenvedek?
Kedves Doktor Úr! 6 napja csíp a vizeletem, ami elég kellemetlen. 4 napja elkezdtem szedni rá a Nitrofurantomint, viszont eddig változás nem igazán...
Helicobacter pylori
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő: a helicobacter pylori évekig képes-e életben maradni egy tárgyon, és fertőzni. Úgy tudom, hogy vannak...