Candida férfi esetében

Kedves Szakértő! A páromnak antibiotikum után kialakult hüvelygombája, de sajnos kb. 6 hónapja nem múlik el. NEKEM ELMÚLHATOTT-E MÁR ennyi idő alatt, ha azóta csak 1x szeretkeztünk kb. januárban (mert nagyon fáj neki) , és folyamatosan kezelgettük magunkat - ami napi 2x-i krémezést jelentett az esetemben? Csak akkor felejtettem el bekenni magam, amikor neki menstruációja volt, mert akkor ő is megszakította a kezelést. Több krémet használtunk ez idő alatt: Canesten (ez nem nagyon hatott) , Micosolon, Pimafucort, Lomexin (ebben a sorrendben - kivéve, amikor váltakozva) . Azért kérdezem, hogy elmúlhatott-e már nekem (a januári visszafertőzést beleszámítva) , mert nagyon sok pénzünk elment már erre, és ha engem már nem kéne kenegetni, akkor olcsóbb lenne.

Dr. Szegedi Krisztián válasza Candida témában

Sajnos rossz hírem van. A gombás fertőzés kezelése lassú folyamat, és mindenek előtt szisztémás kezelést igényel, ezt helyileg kenőcs használatával ki lehet egészíteni.

Egyszóval, pusztán a kencső használatától nagy valószínűséggelnem nem fog elmúlni a gombás fertőzés.

Kérdés: 2011. március 20., 20:02 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 12:44
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Milyen lépés maradt ki? -Candida
Tisztelt Doktorok/Doktornők! A kérdésem a napjainkban sok nőt kellemetlenül érintő Candida fertőzéssel kapcsolatos. A történtet 16 éves...
Candida étrend
Kedves Dr. Nő! Candida étrendet próbálok kialakítani a nőgyógyászom javaslatára, aki ajánlotta, hogy a neten böngésszek. Sajnos egymásnak...
Milyen fertőzés
T Rákoczi Éva a szívritmus zavarom háterébe nem találtak semmit diagnózis: magas vérnyomás elsődleges ha valamilyen bármilyen fertőzésem lenne...
Visszatérő Candidával küszködöm
Jó napot kívánok. A nevem Réka és visszatérő Candida gombával küszködök. A barátommal nagyon szeretjük egymást, a szexuális életünk is...
Agyi problémák 2.
Tisztelt doktornő! Írtam már önnek a problémáimról és válaszolt is nekem amit köszönök, idő közben megtörtén a labor vizsgálat és (mint...