Nyirokcsomó

Tisztelt Doktor Úr vagy Asszony! Két éve CMV vírussal fertőződtem, amelynek következményeként a nyaki nyirokcsomóm tojás nagyságúra nőtt. Ezt antibiotikummal kezelték, erre visszahúzódott, de nem teljesen. Kérdésem a következő lenne: miért gyulladozik be azóta is a nyirokcsomóm, amire szintén gyógyszert kell szednem hogy visszahúzódjon? Káros e hogy sokszor begyullad, és miért van ez? Legaggasztóbb dolog ami érdekel, hogy elrákosodhat e? Milyen megoldást tud javasolni arra, hogy nem gyulladjon be többet? Előre köszönöm a válaszát.

Dr. Szántó Antónia válasza CMV fertőzés témában

Tisztelt Asszonyom,

a CMV fertőzés újraaktiválódhat, amikor legyengül az immunrendszere valami miatt. Ez önmagában nem szokott elrákosodni, de mindenképpen rendszeres kontroll szükséges, mert lehet valamilyen más kórkép a háttérben, ami fenntartatja a gyulladást.

Kérdés: 2011. március 18., 14:51; Megválaszolva: 2011. március 30., 12:09
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Laborvizsgálat
Tisztelt Címzett! Problémám a következő: kislányomnál akut nyirokcsomó gyulladást állapítottak meg. Különböző vizsgálatokon átesett, ma...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e