Kullancs elleni oltás

Férjem, fiam és én is 2008.márc.ban kaptuk a 3-ik részoltást, fiam FSME-IMMUN-t, mi a férjemmel Encepur Adults, oltást kaptunk. Azt szeretném kérdezni, mikor esedékes az emlékeztető oltás.Férjem 68, én 64, fiam 44 éves. Hallotunk 3, és 5 éves időközben adandó emlékeztető oltásról.Ez életkortól is függ? Köszönöm!

Dr. Rákóczi Éva válasza védőoltás témában

Tisztelt Hölgyem!

16-60 éves kor közötti személyek

az első emlékeztető oltást a harmadik adag után nem több, mint 3 évvel kell megkapják. A következő emlékeztető oltásokat a nemzeti ajánlások szerint kell beadni, de nem kevesebb, mint 3 évvel az utolsó emlékeztető oltást követően. A helyi epidemiológiai tapasztalatok alapján a sorozatos emlékeztető oltások köztes időtartamára 3-5 év a nemzeti ajánlás.

60 év feletti személyek esetében általában az emlékeztető oltás beadásának időpontja a 3 évet ne haladja meg.

A fenti ajánlás megtalálható az oltás leiratában, és ezt kell érvényesnek tekinteni.

Kérdés: 2011. március 13., 15:41; Megválaszolva: 2011. március 17., 08:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Szteroid injekció után covid oltás...
Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha...
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Re: Bexsero
Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb...