Szedjem vagy ne?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2 nappal ezelőtt influenzát állapított meg. Azt mondta, 3-4 napig magas lázam lesz, csak lázcsillapítót szedjek. Erős köhögésem van és a torkom is fáj. Felírta a Fromilid Uno nevű antibiotikumot és azt mondta, 5 nap múlva figyeljem magam és ha a köpet más színű lesz (sárgás-zöldes) és nem javul az állapotom, akkor váltsam ki és szedjem be. Azt mondta, ha ezek a tünetek vannak, akkor felülfertőződésről van szó. Most nem tudom, mit tegyek. melyikkel csinálok nagyobb bajt, ha beszedem vagy ha nem. Úgy érzem, a lázam kezd csillapodni, a köhögés megvan, a torkom is még fájogat, a köpet nagyrészt színtelen. Azért félek feleslegesen beszedni, mert 2 hete is beteg voltam, torokgyulladással, és akkor aktil dout szedtem 7 napig, amitő viszkettem. Mit tegyek? Nem ártok vele magamnak, ha beszedem? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza influenza témában

Kedves Kérdező!

A legtöbb vírusfertőzés (így az infulenza is) több napig tartó magas lázzal jár, és megteremtik a baktériumokkal történő felülfertőződés lehetőségét.

Elhúzódó magas láz esetén javasolt ismételt szakorvosi vizsgálat, illetőleg szükség esetén antibiotikum kezelés. A Fromilid tabletta szedésével "nem árt magának" (amennyiben erre az antibiotikum csoportra - makrolid- nem érzékeny! ) .

Tekintettel a tartósan fennálló panaszaira, keresse fel háziorvosát!

Kérdés: 2011. március 04., 10:27; Megválaszolva: 2011. március 06., 22:43
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Általánosniskola, állandó betegség
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha az édesanyám általános iskolai...
Influenza utáni fáradtság
1 hete influenzás tünetekkel kerestem fel az ügyeleti rendelést. Majd pár nap múlva s házorvoshoz mentem mert fájt már a hátam is s köhögéstől....
Influenza és hőmérséklet: ...
Biomérnök hallgatóként a témához ellenőrzött, hivatkozható _szakirodalmat_ keresek, akár magyar, akár angol nyelven. A problémára nem megoldás a...
Pöttyök influenza után
Tisztelt Doktornő, /Úr A hét elején belázasodtam (38, 5) majd a következő napon torokfájás kínzott. Mindezek elmúltak 2 napon belül, de a...
Influenza csecsemőkorban
Tisztelt Doktor úr/nő! November közepén fog születni kisbabánk. Gyermekorvosunk azt tanácsolta, hogy a baba környezetében mindenki oltassa be...