Lelet

Kedves Doktor Úr/Nő! Tavaly Júliusban csináltattam labort és UH vizsgálatot a nyaki nyirokcsomóim miatt. A nyirokcsomót a nyakamon fájdalmassága jelezte, amely nyeléskor jelentkezett. A csomók szerkezetében az UH-t készítő orvos elvileg nem látott semmit, mert nem javasolt további vizsgálatokat. A csomóim azóta is megvannak. A lelet és a csomók között lehetséges párhuzamot vonni? Köszönettel! Részletesen leírom leletemet Önnek! Klinikai kémia Glukóz 3.5 * Karbamid 6.3 Kreatinin 81 eGFR >60 (módosított MDRD képlet szerint) Húgysav 388 Nátrium, szérum 147 * Kálium, szérum 3.8 Klorid 103 Összes kalcium 2.37 Foszfát 1.53 * Magnézium 0.98 Totál vaskötő kapacitás 50.3 Vas 11.7 Transzferrin szaturáció 19.90 Totál transzferrin 2.34 Összkoleszterin 3.6 HDL-Koleszterin, direkt 1.25 Triglicerid 1.22 GOT (ASAT) 20 GPT (ALAT) 17 GGT 15 Totál bilirubin 14 Alkalikus fiszfatáz 195 C reaktív fehérje ultraszenzitív < 0.30 Endokrinológia TSH 4.38 * T4 szabad frakció 20.11 T3 szabad frakció (A vizsgálat alapellátás részeként nem kérhető! ) Hematológia WBC 5.1 RBC 5.2 HGB 166 HCT 0.47 MCV 92 MCH 32 MCHC 351 PLT 179 NEUT 36.6 * LYMPH 50.7 * MONO 3.9 EO 8.6 BASO 0.2 NEUT absz. 1.88 LYMPH absz. 2.60 MONO absz. 0.20 EO absz. 0.44 BASO absz. 0.01 Vvt süllyedési sebesség 1 (mm/óra) Vizelet vizsgálat Vizelet általános elemzése Hemoglobin negatív Urobilinogén normális Bilirubin negatív Fehérje negatív Nitrit negatív Glukóz negatív Aceton negatív pH 6 Fajsúly 1015 Vizelet üledék elemzése Fehérvérsejt 1 Laphámsejt 0 Vörösvértest 1 Cilinder 0 Baktérium 202 Kórokozó kimutatása -Epstein-Barr vírus at. EBNA-IgG pozitív -Epstein-Barr vírus at, EBNA IgG 255 * E/m1 -Epstein-Barr vírus at, EBV-IgM negatív

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Uram!

Önnél a laborvizsgálatokban eltérés nem jelentkezett. A nyirokcsomók megjelenése utalhat egy korábban lezajlott fertőzésre, a jelenlegi EBV status ezt igazolja, hogy lezajlott egy vírusfertőzése. Viszont a megmaradt és állandóan jelenlévő nyirokcsomó miatt célszerű lenne orvoshoz fordulni, azt követni, és kideríteni, mi okozza azt, hogy ezek még mindig jelen vannak. Mindenképpen góckutatást javaslok.

Kérdés: 2011. március 03., 21:47; Megválaszolva: 2011. március 07., 21:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Gyermek nyirokcsomo
Jo napot kislanyom 5 eves kb 2 3 eves kora ota van borsoszemnagysagu nyirokcsomoja van nyakon tarkonal mindket oldalon baloldali jobban latszik teljesen nem...
Infekció?
Tisztelt Doktor! Féléve fennalló tuneteim vannak, orvosrol orvosra jarok, teljesen elvesztem a magyar egeszsegugy rendszereben, magán utakon próbálok...
nyirokcsomó/fájdalom
Tisztelt Doktor úr/nő! Már kérdeztem a nyirkcsomóimmal kapcsolatban.Lassan 3 hónapja meg vannak duzzadva.De mivel mononukleózist diagnosztizáltak...
megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Több mint 2 hónapja észleltem a nyakamon pár megduzzadt nyirokcsomót, amik többnyire fájdalmatlanok, a legnagyobb...