Staphylococcus aureus

Tisztelt Doktornő/úr! 7 éves kislányom orrváladék mintájából a staphylococcus aureus baktériumot tenyésztették ki. Antibiotikumus orrkrémet, BRACTOBAN 2% krémet adtak neki.Kérdésem az lenne, hogy ez a krém használata elegendő -e a baktérium kiírtására.Nagyon félek, mert másfél évvel ezelőtt egy nem jól kezelt mandulagyulladás után poststreptococcális glomerulonephritisz lépett fel nála magas vérnyomás kiséretével, amivel több mint egy fél évig kínlódtunk. Aggódom, hogy ez a baktérium is megbetegítheti a kilányom veséjét. (Mandulája már nincs) Szükséges lenne-e kislányomnál célzott antibiotikum kezelés, vagy ez a krém is megoldja ezt a problámát? Kérem mielőbbi válaszát, tisztelettel: O.Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza fertőzés témában

Tisztelt Hölgyem!

Az orrkenőcs kiválóan alkalmas a kezelésre, nem kell egyéb kezelés. Egyébként a lakosság nagy százaléka (20% állandó, 60% átmeneti hordozó) hordozza orrában ezt a baktériumot.

Az orrban előforduló ezen baktérium ezért nem veszélyezteti a gyermeket.

Kérdés: 2011. február 27., 22:36; Megválaszolva: 2011. március 13., 13:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Fertőzés kockázata
Tisztelt Doktornő! Vérvételre vártam,dugulás volt az 1 ajtóval a vérvétel előtti WC-ben.Elhárították a dugulást,feltakarítottak.A laboros...
Fertőzés
Férjem néhany napja pénzt adott egy hajléktalannak. Nyilván volt bőrrel és ruhával, való érintkezés. Azóta mindent fertőtlenitek, ami kézmosás...
Fertőzés fodrásznál?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fiam ma fodrásznál volt, és sajnos elfelejtettem említeni a fodrásznak, hogy seb van a fején. Nem kizárt, hogy esetleg...
Milyen betegségben szenvedek?
Kedves Doktor Úr! 6 napja csíp a vizeletem, ami elég kellemetlen. 4 napja elkezdtem szedni rá a Nitrofurantomint, viszont eddig változás nem igazán...
Helicobacter pylori
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő: a helicobacter pylori évekig képes-e életben maradni egy tárgyon, és fertőzni. Úgy tudom, hogy vannak...