Bárányhimlő immunbetegként

Kedves dr.nő vagy dr úr kérdésem a húgommal kapcsolatos aki immoun beteg egyéves kora óta jár vele édesanyám infúzióra 6 napja himlős és 5 napja magas láza van és hasfájás torokfájás, persze orvos látta de őn mit szól mivel immuon beteg nem kellene kórházba vinni, mivel nagyon sok is van rajta himlő és szárad de persze nem mint a kiütés.Szed nurofent lázcsillapitót és hintöporozuk de én arra lennék kiváncsi mivel 12 éves és immuon hiányos mit tegyünk? Kérem mi előbbi válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza bárányhimlő témában

Tisztelt Hölgyem!

Az immunhiányos állapot egy veszélyeztetett állapot, bármilyen fertőző betegségről van szó. Ha emiatt rendszeres kezelést kap, akkor nagyon fontos, hogy mielőbb jelentkezzenek az immunológiai osztályon, és mutassák be, hogy milyen problémával küzdenek jelenleg. A bárányhimlő legyengíti az immunrendszert, könnyebben kap a beteg bakteriális fertőzést is a vírus mellett, tehát kórházi megfigyelést igényelhet. Javaslom, forduljanak a gondozó intézethez, és ők el fogják dönteni, vajon kell-e kórházi kezelés jelenlegi tünetei miatt.

Kérdés: 2011. február 26., 21:07; Megválaszolva: 2011. március 01., 22:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Övsömör 9 évesen
Üdvözlöm Nemrég írtam Önöknek hogy kislányom szerintem övsömörös. Tegnap elvittem orvoshoz és valóban az...egy durván 3cm és csík van...
Övsömör 9 évesen nagyon aggódom
Üdvözlöm A kislányom 9 éves a a hasa és a mellkasa között az oldalán kb 2 cm csíkban 12 db kicsi hólyagot fedeztem fel. Viszket neki néha és...
Bárányhimlő elleni védőoltás
Tisztelt Doktornő/ doktor Úr! Kislányom még egy éves kora előtt megkapta a Varivax védőoltás első oltását, mert a játszótéren együtt...
Bárányhimlős beteg látogatása
A barátnőm bárányhimlős valószinűleg. Én már gyerekként átestem a betegségen. Meglátogathatom-e? Van-e esély arra hogy újra beleesem?
Bárányhimlő és autoimmun...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abban kérném a segítségét, hogy 4.napja 38fokos hőmérsékletig megy fel a lázam nem teljes nap ekkora a hőm az utóbbi...