Bárányhimlő veszélye idős emberre

Tisztelt doktornő! 68 éves nagymama vagyok. Az unokám bárányhimlős, nekem kéne rá vigyáznom, de miután én nem voltam bárányhimlős, így félek, hogy megfertőződhetek. A gyereken már megjelentek a hólyagok. Meddíg fertőz még? Gyors válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza bárányhimlő témában

Kedves Kérdező!

A bárányhimlőt okozó varicella zoster vírus mindaddig fertőz (cseppfertőzéssel) , míg a pörkök le nem válnak (kb. 10 nap) . De aki már átesett a bárányhimlőn, olykor az is újrafertőződhet, de ilyenkor időskorban inkább övsömör kialakulásának veszélye áll fent.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 19., 15:42; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:25
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után