Elhúzódó betegség, megfázás, nátha

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Az volna a kérdésem, mi lehet annak az oka, hogy nagyon nehezen gyógyulok meg a náthámból. Csak náthára gondolok a tünetek alapján, gyak. lázam nincs, sem hőemelkedésem, csúnyán köhögök, zöldes színű köpet is jelentkezik napjában többször, erőlködve köhögök és megállás nélkül fújom az orrom, a hideg hatására azonnal megindul az orrom nedvesedése. Az orrüregeim a nap 24 órájában fel vannak telve. Egyéb fájdalmat nem érzek, nincsenek végtagfájdalmaim és a hátam sem fáj, nincs nehéz légzés, különösebb fáradtságot sem észleltem. Kúrálom magam, gyógytea (hagymatea és hársfa felváltva) , citrusfélék, neocitrán, zsályacukorka, lándzsás útifű szirup, de sajnos mindez nem segít. Ma már 6. napja vagyok beteg és mára a tüneteim felerősödtek a tegnaphoz képest. Sajnos az alvásra, pihenésre nem nagyon jut időm, sokat dolgozom és napi 5 óránál többet nem alszom. Lehet esetleg a fáratság, a kimerültség az oka az immungyengeségnek? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza nátha témában

Kedves Kérdező!

A stressz, fáradtság miatt is lehet gyengébb az immunrendszere, de az is elképzelhető, hogy van egy arcüreggyulladás, ami fenntartja a tüneteket. Ha jövő hétre se javul, keressen fel fül-orr-gégészt. Szedjen multivitamint és probiotikumot!

Kérdés: 2011. február 16., 17:41; Megválaszolva: 2011. február 18., 13:38
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után