Nyirokcsomó gyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly a bal fültőm alattt észrevettem egy kis csomót..Elküldtek vérvételre, fül-orr-gégészetre meg ultrahangra is... Nem találtak semmi rosszat... Azt mondták nyirokcsomó gyulladás... Most januárban ismét kialakult a jobb fülem mögött két nagy 3-4 mm átmérőjű nyirokcsomó... Ismét elküldtek vérvételre és fül-orr-gégészetre... Nem találtak semmit, ami arra utalt volna hogy esetleg komolyabbb bajom van... Viszont most a bal fülem mögött alakul ki megint két ilyen nyirokcsomó gyulladás... Már nem tudom mire véljem ezt a sok nyirokcsomó gyulladást mikor nem találnak semmit.. Viszont már kezdek aggódni az egészségemért.. Szerintem ez nem normális, hogy ilyen gyakran előjön és hogy ekkora és egyszerre kettő is... Ebben szeretném megkérdezni szakértelmi véleményét! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem!

A nyaki nyirokcsomók többféle okból jelentkezhetnek, legtöbb esetben környékbeli gyulladás, fogászati góc, vagy légúti góc lehetnek az okok. Mindenképpen javaslok egy belgyógyászati vizsgálatot is, ami kizárja a többi területen a nyirokcsomók megjelenését, egyéb betegségeket. Úgy gondolom, az Ön korában inkább légúti tünetek lehetnek a háttérben, és ha visszahúzódnak egy-egy gyulladás után, akkor nem kell aggódni miatta. Még célszerű lenne a Toxoplasma szerológiai vizsgálata, ezt a fertőzést macskák terjesztik, és gyakran jár együtt nyaki nyirokcsomó duzzanattal.

Kérdés: 2011. február 13., 20:24; Megválaszolva: 2011. február 18., 06:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció