Baba

Tisztelt Doktornő! A párommal babát szeretnénk ezért tavaly januárban abbahagytam a gyógyszert majd 3 hónap múlva probálkozni kezdtünk sikertelenül. Mivel a páromnak korábban prosztata problémái voltak amira rengetek antibiotikumot szedett és prosztatamasszázst is alkalmaztak nála és úgy nézett ki hogy rendbe jött hiszen nem volt semmi panasza, ezért elment egy andrológiai vizsgálatra ahol Oligozoospermia-t állapítottak meg Szám/ml.: 8mill mozgó 66%. Valamint baktériumot találtak nála Coli 10/2 Parainfluenze 10/3 Ureaplazma 10/5. Az ő orvosa andrológus és urológus is azt mondta hogy az ureaplazma nélkül könnyebb dolgunk lenne és ezt szinkronban kell kezelni a párral.Nekem nem volt semmi panaszom ezért kételkedni kezdtünk abba hogy nekem is bekell-e venni a gyógyszert.Elmentünk a nőgyógyászomhoz aki csinált nálam tenyésztést de csak a Chlamidiára tenyésztett ki ami negatív lett és azt mondta hogy ne vegyem be az antibiotikumot mert nekem nincsen semmi bajom. A háziorvosom is ezt mondta akivel csináltattam vizelet és torok vizsgálatot is ami szintén negatív lett de mint utólag kiderült csak sima bakterológiai vizsgálatot kért. de mivel nagyon szeretnénk egészséges babát ezért én is beszedtem a gyógyszereket.14 napig Levoxát majd 40 napig Doxycillint. Az antibiotikum miatt nekem kialakult egy gombás hüvelygyulladásom amit jelenleg is kezelni kell.Közben nőgyógyászt váltottam aki szintén azt mondta hogy ezt a baktériumot kezelni kell mindkettönknél tehát jól tettem hogy bevettem a gyógyszereket. A kezelés letelte után 2 hétre a páromnak már vinni kellett mintát amiből már csak a Coli-t mutatták ki 10/2 -es csíraszámban. Alítólag ezt is kezelni kell és szinkronban! most megint ott vagyunk hogy nem tudjuk hogy kire hallgassunk. Nekem a Bélflórám majdnem hogy tönkrement és ha nem muszáj nem szeretnék bevenni több gyógyszert. Még az anaerob tenyésztésre várnunk kell de reméljük hogy abba sem lesz bent az Ureaplazma. Mit tanácsol kire hallgassunk ebbe az esetben? Mennyire veszélyes ez a Coli baktérium okohat-e ez a 10/2-es eredmény valamilyen panaszt a szervezeben? Vagy a babára veszélyes-e? Esetleg félünk attól hogy túl korán lett újboli tenyészet a páromnál ezért kaptunk jó eredményt mivel az én nőgyógyászom azt mondta hogy érdemes csak olyan 6 hét múlva újra mintát venni és tenyésztésre küldeni. Bizonytalanok vagyunk ahány orvos mindenki mást mond. Mi csak egy egészséges kisbabát szeretnénk! Előre is köszönjük!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza nemi betegség témában

A E. coli baktérium a normál bélflóra tagja, de az ondóban való megjelenése nem jó. Az ureaplasma fertőzésre jól tette, hogy bevette a gyógyszereket, de a E. coli ellen nem kell antibiotikum terápiát alkalmazni a nőnek, vagyis Önnek, hiszen ez a baktérium kis csíraszámban a hüvely normál flóráját képezi, használjon a hüvelyben gomba ellenes kezelést továbbra is és probáljon a hüvelyfertőzések megelőzésére koncentrálni, savas hatású hüvelykúpokkal és Gynoflor (lactobacillust) tartalmazó hüvelytablettával. A párja szervezetéből, az ondóból a fenti kórokozókat ki kell írtani és vitaminokat szedni, a spermaállomány javulása érdekében.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 25., 11:30; Megválaszolva: 2011. január 28., 11:07
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció