Nyirokcsomó megnagyobbodás

Jó napot tisztelt Doktor Úr/Nő. Egy kérdésem lenne. Három hónapja megjelent két nyirokcsomó megnagyobbodás a jobb kulcscsontom felett és középen a két kulcscsont között. Akkor még nem tudtam mi az azt hittem születésem óta van ott. Most pedig megjelent a nyakamon bal oldalon. Alig 1, 5 mm nagyságú, kézzel való tapintásra nem fájdalmas, kemény, pont szerű, mozgatható, bőrrel megegyező, talán picit pirosas barnás színűek. Tegnap voltam orvosnál, megvizsgált vérkeringésem rendben van, elküldött vérvételre és vizelet mintára, még nincsenek eredmények. Írt gyógyszert is Paduren Sr-t. Éjszakai hőemelkedésem nem volt, nem érzem gyengének magam, sőt híztam 3 kg-t. Esetleg felfáztam az lehetséges. Mi lehet a gond? Van okom a félelemre? Elfog múlni? Vagy ez már daganat? 21 éves vagyok. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

A nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása egy rendkívül aspecifikus tünet. Leggyakrabban egy felő légúti fertőzés az ok. Amennyiben a kivizsgálás nem talál eltérést a követésük javasolt. Abban az esetben, ha nőnek, vagy fájdalmassá válnak akkor a további kivizsgálás (szövettani mintevétel) indokolt. Nem a daganat amire gondolni kell elsősorban hasonló panaszok esetén.

Kérdés: 2011. január 25., 09:00; Megválaszolva: 2011. január 26., 11:17
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?