• Candida

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem a következő lenne! Múlt héten jártam a nemi beteg gondozóban, és candida gombát találtak a szervezetemben. Azt szeretném tudni, hogy ez okozhatta-e hogy évek óta nem esek teherbe? Járhatott-e egyáltalán tünet nélkül ez a fertőzés? Továbbá a partneremet nem kell kezelni? Én antibiotikumot kaptam- zinnat, és dermyc. Van-e valami ami kifejezetten okozhatta ezt? Már 4 éve állandó partnerem van, és előtte sem voltam híve az egy éjszakás kalandoknak, gondolom így nem kaphattam el. Okozhatta az, hogy minden nap használok intim lemosót és a szervezetem nem tudott kellőképpen védekezni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Hölgyem! A Candida meddőséget nem okoz. Visszatérő fertőzésnél javasolt a partnert kezelni.Általában a normál flóra egyensúlyának megbomlása okozza, ennek oka lehet túlzásba vitt intim higiénia is. Érdemes lenne meddőségi szakrendelést felkersnie gyógyulása után!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 23., 09:55; Megválaszolva: 2011. január 25., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés