Védőoltás tojásallergia estén

Nem magam miatt kérdezem, bár én is allergiás vagyok a tojásfehérjére.Édesanyám 85 éves, tavaly a védőoltás után övsömör lépett fel nála.Idén nem tudjuk mitévők legyünk.Van olyan védőoltás ami ilyen esetben is beadható?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza Védőoltás témában

Tisztelt Hölgyem!

Az oltás után kialakult övsömör nem valószínű, hogy az oltás mellékhatása volt. Tojásallergia esetén viszont meg kell gondolni az ilyen anyagot tartalmazó oltás beadását.

Bízza a kezelőorvosra ennek eldöntését.

Kérdés: 2011. január 20., 23:17; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Koronavírus elleni oltás
Kullancscsípés
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény