Lehetséges hogy candida?

Tisztelt Doktor! Régóta küzködök a problémámmal. 2 éve lisztérzékenységet állapítottak meg nálam, azóta diétázom. Panaszaim azóta is vannak. Állandó székrekedés, puffadás. Ezen kívül állandó folyással küzdök, amely egyre elviselhetetlenebb. Már nagyon sok orvosnál voltam, de nem használt semmi,, most már méhszájsebem is van, ami valószínüleg a folyástól van. Sűrűn van vizelési ingerem, ilyenkor mindíg sikerül is, de nem ürül ki teljesen. A bőrömön is időnként apró piros pöttyök vannak, melyek viszketnek, de inkább csak a lábamon fordulnak elő. Azért gondolok candidára, mert olvastam róla, és ezek a tünetek mind illenek rá. Nagyon sok édességet eszem, és nagyon kívánom is. Kérem adjon tanácsot, írja le véleményét. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza Candida témában

KEdves Kérdező!

Az említett panaszok hátterében a Candidát mint a candidasis okát nem szoktuk kóroki tényezőnek tekinteni, ezt a diagnózist inkább a természetgyógyászok részesítik előnyben. A Candida a normál flóra része, jelenléte normál csíraszámban nem kóros. A hüvelyi Candida-fertőzés más dolog, itt gombaellenes kezelés javasolt, ez esetben a Candida valóban kóroki tényező lehet, de tenyésztést érdemes csinálni, mert többféle kórokozó okozhat hüvelyfolyást.

Javasolt kiegyensúlyozott étkezés, napi ötszöri kis étkezés, a panaszt okozó ételek kerülése. Rendszeresen szedjen Anaflatot, csináljon probiotikum-kúrát.Fogyasszon sok folyadékot, az egyszerű szénhidrátokat kerülje. A gombaellenes kezelés a hüvelyfolyás miatt, ha visszatérő problémáról van szó, és valóban gomba okozza, akkor barátjánál is történjen meg!

Kérdés: 2011. január 18., 21:57; Megválaszolva: 2011. január 19., 11:48
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina