C. difficile toxin

Tisztelt Doktor Úr! Székletvizsgálattal diagnosztizált C. difficile toxin szerintem makacs, közel 4 hete tartó nyákos hasmenést okoz napi 3x250 mg metronidazol szedése mellett. Arra gondolok, hogy folyamatosan visszafertőzhetem magam, annak ellenére, hogy fertőtlenítős kézmosószerrel, akár „százszor” is kezet mosok naponta, de széklet után rituálisan háromszor biztosan. Klinikai kezelésekről lehet csak olvasni, ahol 8-14 nap alatt meggyógyul a beteg, otthoni kezelésről, speciális higiéniáról nem. Mivel irtózok visszamenni abba a kórházba, ahol ezt a fertőzést kaptam, (valószínűleg E- coli elleni antibiotikum elrendelésével segítve) , kérem szíves tanácsát, mivel segíthetném gyógyulásomat a Klion tabletta szedése mellett. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza fertőzés témában

Tisztelt Uram!

Igen, sajnos az antibiotikum kezelés hatására előfordulhat ez a fertőzés, amely világszerte egyre nagyobb problémát fog okozni. A fontos, hogy a közeljövőben ne szedjen ismételten antibiotikumot, és javaslom használjon probiotikumot legalább 2 héten át. Ha ezeket betartja, azt gondolom, nem lesz probléma.

Kérdés: 2011. január 16., 14:53; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:23
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?