MMR védooltás

Tisztelt Doktor No/ Ur! Kulfoldon élunk. A kisfiam 15 honapos korában Mo-on megkapta az MMR oltást és ha jol tudom Mo-on az ismétlo oltás 11 évesen van. Most lett esedéked itt Fo-ban a kisfiam 6 éves INFARIX oltása és az orvos szeretne ezzel egyutt MMR ismétlo oltás is adni neki. (itt az elsot 1 éves korban kapják, az ismétlot pedig 6 éves korban) A kérdésem az clenne, hogy nem tul korai ez még? A magyar viszonyokhoz képest igy 5 évvel hamarabb kapná meg az ismétlot. A válaszát tisztelettel koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza védőoltás témában

Tisztelt SZülő!

A magyar gyakorlat alapján valóban 11 éves korban adjuk az emlékeztető MMR oltást. Sajnos a francia gyakorlattal nem vagyok tisztában, előfordulhat, hogy ott 6 éves korban adják, kérdés, ezt megelőzően ők mikor vakcinálnak először. Érdemes lenne megkérdezni, és ez alapján lehetne könnyebben dönteni az oltás szükségességéről.

Egyelőre ennyit tudok mondani, ha további segítséget igényel, szívesen segítek.

Kérdés: 2011. január 10., 23:40; Megválaszolva: 2011. január 20., 00:07
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt