• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám pár napja kezdődött amikor másfél napon keresztül egyfolytában hánytam. Mivel a családban éppen calici-vírus fertőzés volt így arra gondoltam én is elkaptam. Mivel reggel kezdődtek a panaszaim így gyakorlatilag másfél napon át csak sárgás valamit (gondolom gyomorsav) illetve volt hogy zöldes valamit (gondolom epe) hánytam. Még vizet se tudtam magamhoz venni, mert rögtön görcsbe állt a hasam és kijött az is. Szerencsére ez mára abba maradt viszont azóta folyamatosan fáj a mellmagasságban a jobb oldalam. Maró érzésnek nevezném és néha elviselhetetlen. A nyelőcsövem is folyton ég, gondolom a sok gyomorsav következménye. Illetőleg szintén a jobb oldalon a bordáim alatt nem állandóan de be-be görcsöl valami amitől megint hányingerem támad. Az ételek sem segítenek csillapítani ezeket az érzéseket pedig nem eszem zsírosat, sőt diétásat inkább. És folyton a torkomban érzem az ételt mintha nem menne le a gyomromba. Böfögéskor vissza is jön némi étel. Eddig soha ilyen problémám nem volt így nem tudom mivel csillapítsam. Próbáltam Rennie-t de nincs hatása csak pár percig talán, de az égető érzés a mellkasomban nem múlik attól sem és néha már a vállamban is érzem. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetek klasszikusak olyan gyomorbetegségben, ahol sok a beteg sava. Feltétlenül javasolnék egy gastroenterológiai (gyomor-bélszakértői) vizsgálatot, ahol kaphatna speciális tanácsokat, és a végére járnának a panaszainak. Megfelelő kezeléssel ugyanis lehetne csökkenteni a panaszait. A legfontosabb, hogy ne egyen zsíros, nehéz ételt, ha dohányzik, azt hagyja abba, és gyakran étkezzen, de egyszerre ne sokat.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 16:21; Megválaszolva: 2011. január 19., 23:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés