Hirdetés
      • Milyen gyógyszer kell szednem gombás fertőzésemre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Crohn-betegség miatt budezonidot szedek napi 6 mg adagban. A szervezetem olyannyira legyengült, hogy elkaptam egy gombás fertőzést. Először a kezemen jelentkezett, majd a farpofák között, lágyékhajlatban. Ezt kezeltük klotrimazol, ketakonazol hatóanyaggal valamint flukonazolt szedtem 2 héti összesen 600 mg adag a 2 hét alatt. Sajnos a fertőzés vosszajött, egyre erősebb, mostmár a hasam alatt is érinti, a lábamat, talpam, nyakam, mellkason. Rettenetesen fáj, ég és viszket. Milyen kombinációt tudna ajánlani, ill. szedhetnék-e folyamatosan gombásodásgátlót, mivel a budezonidot is huzamosabb ideig fogom még kapni.

        Dr. Bodnár Edina válasza a gombás fertőzés témában

        Heti 150mg fluconazol 4-6 hétig hatékony szokott lenni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 26., 13:43; Megválaszolva: 2010. december 29., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés